Olejek Rycynowy NANOIL

Produkt:Olej Rycynowy Nanoil
Ocena:

Rącznik pospolity to roślina, z której pozyskuje się jeden z najpopularniejszych i znanych od dziesięcioleci olejków. Roślina uwielbia klimat tropikalny, a pięknie prezentujący się rącznik w wielu krajach traktuje się jako roślinę ozdobną. Z jego nasion zamkniętych w czerwonych, kolczastych łupinach wytwarza się olejek rycynowy Nanoil, stosowany nie tylko jako remedium na porost włosów, ale też na rzęsy, włosy i brwi.

olej-rycynowy-nanoilOPIS:

Olejek Rycynowy Nanoil to jeden z najczęściej wybieranych olejków. Jest to w pełni organiczny, kosmetyczny i czysty olej o najwyższej jakości, certyfikowany znakiem jakości Ecocert. Olej rycynowy od Nanoil to nie tylko doskonała odżywka-maska do olejowania włosów, ale również naturalny olejek kosmetyczny korzystnie wpływający na porost rzęs, brwi i włosów. Stosowany od dziesięcioleci, znany naszym babkom i prababkom olejek rycynowy znów wrócił do łask, ponieważ jest doskonałą i w pełni naturalną kuracją poprawiającą wygląd włosów, rzęs i brwi. Jego popularność znacznie wzrosła, ponieważ okazało się, że olej rycynowy można również używać na paznokcie, a także do oczyszczania twarzy olejami, czyli popularnej metody OCM.

Olejek rycynowy od Nanoil zasłużył w pełni na tak wysoką pozycję w rankingu: to naturalny olej tłoczony na zimno, nierafinowany i 100% organiczny – w każdej kropli kosmetyku kryje się esencja tego, co najlepsze w pięknych, czerwonych nasionach rącznika pospolitego.

Olejek rycynowy jest wyjątkowy: około 90% jego składu to organiczny kwas tłuszczowy, zwany rycynolowym lub rącznikowym – niespotykany w żadnym innym oleju. Olejek obfituje też w minerały i witaminy, m.in. witamina A i E. Znamienne jest, że olej rycynowy jest niezwykle podobny do ludzkiej keratyny – właśnie dlatego jest tak doskonałym kosmetykiem do włosów, rzęs i brwi.

PRZEZNACZENIE:

Olej Rycynowy Nanoil jest idealnym, naturalnym kosmetykiem odżywiającym i regenerującym włosy osłabione, wypadające, które nie chcą rosnąć. Będzie też doskonałą odżywka do rzęs i brwi, a ze względu na wyjątkowy skład olejek odnajdzie się na wszystkich rodzajach włosów, w tym również na ciężkich włosach niskoporowatych.

SPOSÓB UŻYCIA:

Jego zaletą jest wszechstronność. To gęsty, wydajny olejek, który nie ścieka z płyki paznokci, doskonale regeneruje włosy, oczyszcza skórę głowy z resztek kosmetyków i toksyn, przyspiesza porost włosów. Nakładaj go na skalp, stosuj jako maskę do olejowania na mokro i sucho, zregeneruj paznokcie i oczyszczaj buzię, używając olejku rycynowego w mieszance do OCM. Olejek rycynowy nadaje się też jako odżywka do wzmacniania brwi i rzęs.

ZALETY:

  • znak Ecocert – ceniony certyfikat przyznawany kosmetykom naturalnym najwyższej jakości
  • jeden z najpopularniejszych olejków o doskonałych opiniach
  • doskonały stosunek ceny do jakości
  • w 100% naturalny olejek
  • wydajny i niezwykle skuteczny
  • nierafinowany, tłoczony na zimno, organiczny
  • wszechstronny: idealny nie tylko do włosów, ale i do twarzy, paznokci, na rzęsy i brwi
  • najlepszy olejek kosmetyczny do OCM
  • zawiera unikalny kwas tłuszczowy (rycynolowy), doskonały do regeneracji włosów
  • pobudza wzrost włosów, brwi i rzęs
  • hamuje wypadanie włosów
  • poprawia odcień ciemnych włosów
  • nadaje się do pielęgnacji męskiego zarostu (idealny jako olej do brody)

WADY:

  • należy używać ostrożnie na jasne włosy – może lekko zmienić ich kolor
  • gęsty, dla niektórych kłopotliwy w aplikacji
  • występuje tylko w jednej, tradycyjnej pojemności (50 ml)
  • szklana buteleczka może się stłuc

więcej informacji na stronie: www.nanoil.pl/olej-rycynowy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

.