Olejek Jojoba NANOIL

Produkt:Olej Jojoba Nanoil
Ocena:

Kolejny na olej z listy top – czyli najpopularniejszych olejków świata. To naturalny olejek kosmetyczny, który właściwie jest płynnym woskiem, jedynym o tak nietypowych właściwościach. Stanowi bogactwo składników odżywczych – witamin, skwalanu i kwasów tłuszczowych. Świetna wchłanialność i fakt, że pasuje do każdej skóry i właściwie każdego rodzaju włosów, czyni z niego jeden z chętniej stosowanych olejków w kosmetyce.
Olej jojoba Nanoil to również naturalny filtr przeciwsłoneczny, zbliżony budową do ludzkiego sebum.

olej-jojoba-nanoilOPIS:

Olejek jojoba od Nanoil to doskonała jakość. Jest czystym olejkiem bez zbędnych domieszek, silikonów czy substancji zapachowych. Długo utrzymuje świeżość, nie jełczeje przez wiele miesięcy, dlatego często używa się go jako naturalny konserwant do innych kosmetyków DIY. Ponadto jojoba jako jedyny olej cechuje się wysoką zawartością skwalanu. Jego budowa (zbliżona do wosku) sprawia, że jest on dobrze tolerowany przez skórę i włosy. Olejek Jojoba Nanoil to źródło cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), roślinnych steroli o właściwościach anti-aging, oraz wspomnianego skwalenu, który poprawia i usprawnia funkcje skóry. Zawiera on też dużą ilość odmładzającej witaminy E.

Olejek jojoba od Nanoil to naturalny i wszechstronny kosmetyk do włosów, ciała i twarzy, pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno, nierafinowany i 100% organiczny – dzięki temu w każdej jego kropli kryje się esencja tego, co najlepsze w cennych nasionach simondsji kalifornijskiej.

PRZEZNACZENIE:

Olejek jojoba od Nanoil nadaje się zarówno do olejowania wszystkich rodzajów włosów, jak i do stosowania na przy każdej cerze od suchej przez dojrzałą, w tym także trądzikowej, tłustej, wrażliwej.

SPOSÓB UŻYCIA:

Olejek jojoba jest idealną, mocno regenerującą odżywką, idealną do każdych włosów. Sprawnie hamuje łojotok skóry i włosów przetłuszczających się, a jednocześnie koi suchą skórę głowy i nawilża włosy.
Wystarczy wmasować go małych ilościach w skórę głowy i włosy. Jojoba poprawia ich wygląd i potęguje blask już po pierwszym zastosowaniu. Można go stosować jako dodatek dla innych kosmetyków do pielęgnacji włosów, a także jako serum pod krem, czy też dodatek do kosmetyków do twarzy i ciała.

ZALETY:

  • znak Ecocert – ceniony certyfikat przyznawany kosmetykom naturalnym najwyższej jakości
  • jeden z najpopularniejszych olejków kosmetycznych
  • pasuje niemal do wszystkich rodzajów włosów
  • do każdego rodzaju cery
  • olej o doskonałych opiniach
  • doskonały stosunek ceny do jakości
  • w 100% naturalny, wydajny i niezwykle skuteczny
  • nierafinowany, tłoczony na zimno, organiczny
  • wszechstronny: idealny nie tylko do włosów, ale i do twarzy, ciała, paznokci
  • najlepszy olejek kosmetyczny do domowych kosmetyków (nie jełczeje)
  • zawiera unikalny i cenny dla skóry oraz włosów skwalan

WADY:

  • gęsty, dla niektórych kłopotliwy w aplikacji
  • występuje tylko w jednej, tradycyjnej pojemności (50 ml)
  • szklana buteleczka może się stłuc
  • trzeba się przyzwyczaić do naturalnego zapachu olejku

więcej informacji na stronie: www.nanoil.pl/olej-jojoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

.